Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem with templates - 4L + Yealink SIP-T28P

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    44

    Default Problem with templates - 4L + Yealink SIP-T28P

    Hi there, newbie here. I'm setting up a new Quadro 4L with 16 Yealink SIP-T28P phones, and trying to use the templates facility to set up Park and DND keys. Everything has the latest firmware.

    The Yealink SIP-T28P has 10 programmable keys down the right side. Initially, I decided to set the lower 4 keys as park keys (I called the lowest key Park 4, the second lowest Park 3 and so on), and also set the top key as DND. That seemed to work just fine.

    However, I then decided that 4 park locations was probably too many, so I changed the template to 3 park locations (lowest key = Park 3, next up Park 2, etc), then sent the new template to the phones.

    Unfortunately, the lower four keys are still programmed, but now Park 3 is at the bottom, Park 2 next up, Park 1 next, and Park 1 again next. It seems that I can't "un-program" the fourth key up.

    In the template, I originally set the now unused key to "none", but that didn't clear it. I also tried "pre-configured", but that didn't clear it either. I reset the Quadro, and that didn't clear it. I rebooted the phones, but that didn't clear it either. I waited overnight to see if it cleared itself, and still no joy.

    What do I have to do to "un-program" a key that I've programmed using the template facility?

    By the way, the main reason that I decided to use three park keys is that I ran out of BLF monitorings (according to the logs). Three of the phones have extension displays where we want to monitor all 16 extensions, which takes up 48 of the available slots. All 16 phones wanted the park and DND keys, which made another 80. Reducing the four park keys to three brought that down to 64, which is still more than was available, but I couldn't figure out how to reduce it any further so I used the generalconfig.cgi hack to increase the limit to 150. Did I do the right thing, or is there a better way?

    Regards, Peter

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    44

    Default

    Quote Originally Posted by pjetson View Post
    What do I have to do to "un-program" a key that I've programmed using the template facility?
    No suggestions?

    Regards, Peter

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    44

    Default

    Does this mean that it's not possible? That once I program a key using templates, I'm not able to "un-program" it again?

    Peter

  4. #4

    Default

    Hi Peter,

    Seems there is an issue there, we have to investigate it. Meanwhile you can use the workaround: after "un-program" reset the phones to factory default

    Thanks
    Ashot

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hacker attempts
    By KSComs in forum General Discussions
    Replies: 51
    Last Post: 01-21-2011, 01:12 PM
  2. Account Time disconnect
    By valigetta in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 11
    Last Post: 04-16-2010, 10:08 AM
  3. Call drops whenever it is a fax
    By mfarchie in forum General Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2010, 02:19 PM
  4. Quadro looses registration to VoIP provider
    By gbakoc in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 6
    Last Post: 11-19-2009, 02:18 PM
  5. Remote Extension problem!
    By acs@kems.net in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 26
    Last Post: 06-22-2008, 06:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •