Results 1 to 6 of 6

Thread: BUG: Can't retrieve FXO call from hold with IP phones when forwarded directly

  1. #1

    Default BUG: Can't retrieve FXO call from hold with IP phones when forwarded directly

    Hi,

    I upgraded our Quadro 4x to the latest firmware version 5.2.9 ... since then I have been random reports of issues retrieving a FXO call from hold or call park status, but only on the extension the FXO call is forwarded to.

    I tested this out today and I can get the issue to repeat itself 100%

    When I call in via FXO landline, and the call is forwarded directly to a Snom 300 or Snom 370 extension, i.e. by going to FXO settings and selecting the drop down box as the extension, after the call is placed on hold - when I go to retrieve it it will either hang up the caller or play a very loud hash noise down the phone line.

    I have managed to find a workaround for this problem - I set the FXO settings to forward to a virtual extension, which forwards the call unconditionally to the Snom extension again - and call hold etc works perfectly.

    This only started happening after the firmware update.... and I have tried updating the firmware on the Snom phones to Version 8 with no difference.

    Since I have now found a workaround I'm not too worried about it but thought it could definitely warrant someone looking into it

    Thanks

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Dakabin
    Posts
    79

    Default

    Hey mate,
    Again I will copy Epygi's reply regarding the same issue from viewing the logs I sent them 2 days ago. The fix they supplied most definately works to rectify your problem.


    There is a bug with 5.2.9 firmware.

    This is known issue, which will be fixed in next releases.

    To overcome this, enter into Users->Extensions Management and click on the link in codecs column. Select "Make and accept only unsecure calls" in the "Secure RTP Settings" list-box. Do the below described for each extension

    Cheers
    Mike

  3. #3

  4. #4

    Default

    I discover a different symptom probably related to this bug (2x version 5.2.9).

    When FXO connected directly to remote extension, all incoming FXO calls would ring once and go to VM.
    FXO log reports that remote extension is busy (BUG).

    Fxo_Line0 <0, 0>: OnFxoReportError(), callID = XXX
    Fxo_Line0 <0, 0>: Extension XX is busy.
    Fxo_Line0 <0, 0>: Cancelling Incoming Ring.
    Fxo_Line0 <0, 0>: SetFxoState(OffHook)


    Workarounds mention above work (forwarding through virtual extension or changing to "Make and accept only unsecure calls")

  5. #5

    Default

    Hi guys,

    This issue is mentioned in the release notes for 5.2.9 under known issues- the SPR ID is 16469

    Thanks
    Ashot

  6. #6

    Default

    My remote extension phone is Aastra 480iCT - different from SPR ID 16469.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Voice getting dropped when calls forwarded to (some) cell phones
    By Terry in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 9
    Last Post: 06-04-2010, 10:04 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 09-08-2009, 10:52 PM
  3. Caller ID for Unconditionally forwarded calls
    By AaronPearl in forum 'How Do I' Questions
    Replies: 1
    Last Post: 07-31-2009, 03:24 PM
  4. CallerID not forwarded
    By techtroops in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 5
    Last Post: 10-01-2008, 04:23 AM
  5. Hold call release on Snom phones
    By ultratek in forum General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 07-28-2008, 01:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •