Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Remote Extension issue

  1. #1

    Question Remote Extension issue

    Hi,

    I am currently setting up a remote extension for a client that is using a Quadro 2x.
    They are using Snom 320 phones and have no issues when using the phones internally.
    Reciently, my client has decided that they would like a remote extension in their new office.

    I setup the Snom 320 Identity with the correct information (Username, Password & Registrar), setup the extension as a remote extension using the username and password that was used in the Snom.

    Ports on routers have been opened or forwarded to the Epygi Quadro 2x as required.
    I believe these ports are 5060, 80 and 6000-6099.

    For some reason, there was no registration at all for the Snom so i setup a Softphone (X-lite) to test this.

    To start with, the Softphone was not connecting at all.
    After a while, it registered and i made a call to an internal extension.

    After a while, the Softphone lost registration with the Quadro2x and now comes up with an error.
    The error is "Registration error: 400 - Bad Request"
    No settings had changed and this is what happens now.
    Keep in mind that previously, the softphone registered and made a successful call.

    Attached is the X-lite log.

    I am hoping that someone can shed some light on this situation.

    Thanks in advance.
    Ross.
    Attached Files Attached Files

  2. #2

    Smile

    Hi Ross,

    Are you sure that Bad Request replay comes from quadro? Quadro implemented such, that in it`s replay message quadro indicate the user agent as quadro.
    Last edited by ashotar; 06-04-2010 at 06:39 AM.

  3. #3

    Default

    Ross:
    try to enable the "Symmetric RTP" on "SIP Remote Extension Settings" page, make another test and attach the systemlogs from Quadro.
    Also, do you have the STUN enabled on the phones?

  4. #4

    Default

    Hi,

    I have the following settings setup on the Quadro for remote extension.
    Enabled RTP Proxy, Fallback To Local Extension When Not Registered & Symmetric RTP.
    The username and password have been set for this.
    As you can see via the logs, the username is 27r.
    This information is the same as what i have set on the softphone.
    I have attached a new log file.
    I tested a few different settings on the softphone to see if it would make any difference but alas, no change.

    Im sure i have missed something simple that i am overlooking.

    I have STUN set on the phone as stun.voip.net, you can see that in the log now.
    Funny thing is, i can remotely access the remote management page of the Quadro on the same PC that the softphone is running on.
    I will pull a log file extract from the Quadro itself and post that shortly.
    Attached Files Attached Files

  5. #5

    Default

    I am hoping that this is the correct log from the Quadro.
    Attached Files Attached Files

  6. #6

    Default

    Here is the entire system log from the Quadro.
    Being that the the log is rather large, i added .pdf to the end so that i could upload the file.
    Attached Files Attached Files

  7. #7

    Default

    Hi Ross,

    To download system logs you need to enter System->Diagnostics and then click to "Show System Logs" link, or enter the following address` ip/systemlogs.cgi. Go to "System Logs Settings" tab, enable "Enable Developer Logging" and then download the logs. Attach the logs here. Maybe you will find solution of this.

    Thanks,
    Ashot.

  8. #8

    Exclamation

    Hi Ashot.

    The last log that was attached is the system logs that you are talking about.
    I had to add the extension to .pdf as the size that the zip file was, i was not allowed to upload.

  9. #9

    Default

    Try to send SIP Registration log

  10. #10

    Default

    Here is the SIP log.
    Maybe this will shed some light on the situation.
    Attached Files Attached Files

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Remote Extensions Registration/Setup Issue
    By ssajjad in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 5
    Last Post: 05-22-2010, 08:22 PM
  2. Remote Extension
    By abdulrhmanbm in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 9
    Last Post: 12-24-2009, 12:46 PM
  3. Remote Extension w. NAT
    By mya in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 1
    Last Post: 12-08-2009, 10:59 AM
  4. Incorrect remote address (DNS issue?)
    By lunacom in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 1
    Last Post: 02-06-2008, 12:54 AM
  5. Quadro 2x extension SIP registration issue.
    By paulk in forum 'How Do I' Questions
    Replies: 3
    Last Post: 02-04-2008, 06:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •