Results 1 to 5 of 5

Thread: outgoing calls

  1. #1

    Default outgoing calls

    Hi

    I create an account with voip carrier wizzard and now I can accept icnoming call with my
    software sip phone but I can't do outgoing calls.

    Any ideas?

    Thanks

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Clearwater, Florida
    Posts
    37

    Default

    I have learned that the VoIP Carrier Wizard does not create outbound call routes. It only creates the 999 extension containing the account details needed to connect to the VoIP carrier.

    The outbound call routes you need to define are based on the carrier. I use nexVortex and they are an International VoIP provider and they require the full 11-digit dialing.

    I had to create an outbound call route using ??????????, with a prefix of 1, using extension settings of extension 999. That allows me to pick up a handset and dial the area code + number. My Quadro knows to prefix the number dialied with a "1" and then dial out via the VoIP account assigned to extension 999.

    There are some other call routing entries I had to make as well but they do not apply in this case. I am not sure if these outbound calling rules apply to softphones as well, but it least it is something you can try if you have not done so already.

    Hope this helps!

  3. #3
    Quadro Architect
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Around myself
    Posts
    2,075

    Default

    Quote Originally Posted by BreeSoft View Post
    I have learned that the VoIP Carrier Wizard does not create outbound call routes. It only creates the 999 extension containing the account details needed to connect to the VoIP carrier.
    Thats not correct.
    VoIP carrier Wizard creates a special outbound Call Routing Rule, using the prefix you entered when you pass the wizard. If you entered lets say "55" as a prefix, you can call to that provider using 55+<the phone number>.

    If this automatically create rule doesn't satisfy your needs, you can modify that , or create separate rules, as BreeSoft suggested.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Clearwater, Florida
    Posts
    37

    Default

    I think I must have mistakenly deleted the call routing rule the VoIP wizard created on my Quadro, which is why I had to go back in and create the rule manually. My mistake....

  5. #5

    Default

    There are no mistakes, just alternate routing methods


    Kev

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. outgoing calls
    By dubnik in forum 'How Do I' Questions
    Replies: 2
    Last Post: 04-01-2009, 09:40 AM
  2. Calls break up - outgoing and incoming
    By Mike_eNET in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 2
    Last Post: 01-29-2009, 11:42 AM
  3. Managed outgoing calls
    By Synertic in forum 'How Do I' Questions
    Replies: 5
    Last Post: 11-27-2007, 02:36 AM
  4. Lag time in outgoing calls
    By etolentino in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 2
    Last Post: 10-30-2006, 04:06 AM
  5. Filtering PSTN outgoing calls
    By daycohost in forum 'How Do I' Questions
    Replies: 1
    Last Post: 07-19-2006, 03:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •