Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Lastest QuadroM gateway firmware

  1. #1

    Default Lastest QuadroM gateway firmware

    Hi,

    Boot loader: 4.1.7/Release
    Firmware Version: 5.0.21GW/Release

    Can anyone advise me if this is the latest firmware for QuadroM (dual E1 VOIP gateway)?

    Also, anyone knows someone in Sydney familiar with Panasonic TD500 PABX and Epygi VOIP E1 gateway integration?

    Thx...
    Last edited by waik; 08-07-2009 at 06:42 AM.

  2. #2
    Quadro Architect
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Around myself
    Posts
    2,075

    Default

    That is the latest published version for both single and dual QuadroM gateways.

    For the rest - hope someone else will answer..

  3. #3

    Default

    TDxxx Pana's are simple enough... Epygi Quadro's are great to work with ...

    Configurations to match a Quadro to a Panasonic.... speak to Steve at Alloy he might point you to the right answer or failing tht I am sure you could hire a resource to look at it for you...

    Regards

    Kev

  4. #4

    Default

    kev,

    Thanks for your message, I wonder if you can give us some clue.

    We having a communication problems between Panasonic KX-TD500 and Epygi dual E1 gateway (1 connect to telecom, 1 connect to PABX).

    1. external PSTN incoming call to the PABX is ok
    2. when calling out, press "0", got dial tone, and then the phone number as usual, the line dropped.
    3. when calling out, press "0", wait for dial tone off, and then type the phone number as usual, sometimes works or get invalid or incomplete number error message but the "call statistics" didn't listed out the complete phone number at all (only ?).
    4 the E1 gateway is using the latest firmware

    Is that a E1 setting issues or need something to be change on the PABX or the gateway?

    Thanks in advance.

  5. #5

    Default

    Off the cuff sounds like a timing issue on the Pana ... shes expecting something that the Quadro isnt supplying...

    Then the call is closed ... which means a layer timing issue if i remember rightly...

    Try this... set up a speed dial on the pana and use it... see if the full number is sent to line then dialled through...

    If it goes through without too much bother then you have the pana testing the line for a state.. and then when it doesnt receive what it expects its closing the channel....

    Regards

    Kev

  6. #6

    Default

    Kev,

    If it's a timing issues, is that problem relate to Epygi or Pana? can a Epygi firmware update will resolve the issue or this is a problem with Pana?

    Also, what would be the optimum timeout value use in the "routing table"? I'm current using 10s to prevent jumping to next rule too quick (5s is too short)... Is that means the network is too busy?

    Thx.
    Last edited by waik; 08-13-2009 at 07:34 PM.

  7. #7

    Default

    I would be looking at the pana, check the call statistic records in the Quadro and that should point to your problem. I feel it is more than likely the Pana closing the connection down and reporting a failed link to the user...

    Kev

  8. #8

    Default

    Kev,

    By the way, we download a new firmware that seems fixed the timing problem (see below).

    Boot loader: 4.1.7/Release
    Firmware Version: 5.1.4GW/Release

    However, when a user make a phone call thru PABX using VOIP, sometime you can hear 2 call progress tone overlapped, after the call established, the called party will hear a call progress tone while the caller didn't. any clue?

    Thanks.

    Waik
    Last edited by waik; 08-20-2009 at 08:46 PM.

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by waik View Post
    Kev,

    By the way, we download a new firmware that seems fixed the timing problem (see below).

    Boot loader: 4.1.7/Release
    Firmware Version: 5.1.4GW/Release

    However, when a user make a phone call thru PABX using VOIP, sometime you can hear 2 call progress tone overlapped, after the call established, the called party will hear a call progress tone while the caller didn't. any clue?

    Thanks.

    Waik
    Out of interest is the Generate Tone Progress control turned on under ISDN settings ? Kev

  10. #10

    Default

    Hi,

    The latest published FW version for QuadroM E1/T1 is 5.1.5

    Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Firmware bug for 2XI and FXO Gateway current firmware
    By KSComs in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 1
    Last Post: 06-26-2009, 09:59 AM
  2. QuadroM E1/T1 gateway
    By waik in forum 'How Do I' Questions
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2009, 04:59 PM
  3. GateWay Firmware download
    By eNetworks in forum 'How Do I' Questions
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2009, 01:26 AM
  4. T.38 fax gateway?
    By sweni in forum 'How Do I' Questions
    Replies: 1
    Last Post: 10-15-2008, 09:07 AM
  5. VOIP/GSM Gateway
    By HL2DFR in forum Hardware Interoperability
    Replies: 2
    Last Post: 10-03-2006, 12:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •