Results 1 to 7 of 7

Thread: Error outgoing voip carrier........Trying to connect , please wait

  1. #1

    Default Error outgoing voip carrier........Trying to connect , please wait

    Howdy

    I have this QuadroFXO Gateway. It's wan port is in a Dlink ADSL router/modem. The modem does all internet login/authenitcation. The QuadroFXO gets a DHCP address from the router [it only has 1 address to choose from for testing putposes]. All good. Then I make an external call to Gotalk carrier. I get the "Waiting to connect , please wait." message over and over. But ocassionally , wow , it works. Sometimes even first time. The logs say i have this problem.

    15:21:23 NetAgent::SendMessage # There isn't matching socket to send

    what the ? Sounds like NAT problem , but where do i start looking?

    All incomming test calls on Voip Carrier number is OK.

    The ADSL router has all ports forwarded to the ip adresss of the QuadroFXO Gateway.

    More detailed logs below.

    Also somtimes i get 401 unable to atheticate [but only sometimes].

    Any suggestions , this is driving me nuts.

    Cheers
    Cameron






    .................................................. ........
    15:21:23 Try to send SIP message # (12/12/2008 05:21:23:134 GMT) # TCP # 949 bytes # buff size 0 # from: 192.168.0.3:5060 # to: 202.169.178.10:5060

    ***************************** SIP message buffer start *****************************
    INVITE sip:0447050020@sip.gotalk.com SIP/2.0
    Via: SIP/2.0/TCP 255.255.255.255:5060;branch=z9hG4bKEPSVBUS72cfffa1-8c63-4e91-a033-23eab5e678cc
    To: <sip:0447050020@sip.gotalk.com>
    From: "Kim 12" <sip:09448957@sip.gotalk.com>;tag=1229052682b71a0a 5a-6ff0-4838-8e53-a84849653ac1
    CSeq: 228 INVITE
    Call-ID: 18564897353159206_f8a936d3-4e4c-4ec9...FXO.HSI.NET.AU
    Allow: INVITE, ACK, CANCEL, BYE, OPTIONS, INFO, SUBSCRIBE, NOTIFY, REFER, MESSAGE, UPDATE
    Contact: "Kim 12" <sip:09448957@255.255.255.255:5060;transport=TCP >
    Content-Type: application/sdp
    Supported: replaces, norefersub
    User-Agent: Epygi Quadro SIP User Agent/v5.0.10 (QUADRO-FXO-IPPBX)
    Max-Forwards: 70
    Content-Length: 235

    v=0
    o=09448957 28 833 IN IP4 255.255.255.255
    s=-
    c=IN IP4 124.214.11.65
    t=0 0
    m=audio 6084 RTP/AVP 0 8 18 101
    a=rtpmap:0 pcmu/8000
    a=rtpmap:8 pcma/8000
    a=rtpmap:18 g729/8000
    a=rtpmap:101 telephone-event/8000
    a=fmtp:101 0-16
    ***************************** SIP message buffer end ******************************

    15:21:23 NetAgent::SendMessage # There isn't matching socket to send

  2. #2

    Default wait up..... am i suposed to have something under "sip Parmeters"

    Some more info before anyone asks.


    Sip Registration Section
    .................................................. ...................
    Registration on SIP Servers
    Extension Reg. Name Server Registered Registration Time
    98 09448957 sip.gotalk.com Yes 16-Dec-2008 13:22:41


    Detected connection type: Full Cone NAT (external IP: 123.211.11.65:5060).
    .................................................. .....................

    under 'line status' it says this
    .................................................. ....................
    Extension: 98
    Display Name: Gotalk (added by VoIP Carrier Wizard)
    Phone state: Temporary offline
    Number of active calls: 0
    .................................................. ......................

    'network status' shows this
    .................................................. ......................
    Interface name IP address Subnet Mask Properties Monitor
    LAN 172.30.0.1 255.255.0.0 MAC: 00-09-BD-01-3B-76 Watch LAN
    WAN 192.168.0.3 255.255.255.0 MAC: 00-09-BD-01-3B-77 Watch WAN

    Default Gateway: 192.168.0.1
    DNS Server: 192.168.0.1

    Services
    Service Name Status
    NTP Server Running
    NTP Client Running
    DHCP Server Running
    DHCP Client Running
    DNS Running
    Firewall Low
    NAT Running
    PPP Stopped
    .................................................. ...............


    in my 'events' i have these
    .................................................. .................
    New Fri Dec 12 13:32:37 2008
    1 STUN port detection Successful port(s): 5060, 6000, 6002, 6004, 6006, 6008, 6010, 6012, 6014, 6016, 6018, 6020, 6022, 6024, 6026, 6028, 6030, 6032, 6034, 6036, 6038, 6040, 6042, 6044, 6046, 6048, 6050, 6052, 6054, 6056, 6058, 6060, 6062, 6064, 6066, 6068, 6070, 6072, 6074, 6076, 6078, 6080, 6082, 6084, 6086, 6088, 6090, 6092, 6094, 6096, 6098; View STUN settings


    NAT traversial settings
    .................................................. ....................
    Primary STUN server: stun.epygi.com
    Primary STUN Port: 3478
    Secondary STUN server:
    Secondary STUN Port:
    Polling interval: 1 day
    Keep-alive interval: 120 second(s)
    NAT IP checking interval: 300 second(s)

    Nat raversal for sip = Automatic




    wait up..... am i suposed to have something under "sip Parmeters"

    UDP = use stun
    tcp = nothing

  3. #3

    Default

    Cameron alter your network as via the following snapshot..

    Ie
    Modem - wan 123.211.11.65
    Modem - lan 192.168.2.1 ( ignore if combo device )

    Router - wan 192.168.2.2 ( ignore if combo device )
    Router - lan 192.168.0.1

    Epygi - wan 192.168.0.3 <------ set it as static, gateway of 192.168.0.1 with dns from 192.168.0.1
    Epygi - lan 172.30.0.1

    Now seeing as it is for testing purposes.... DMZ the Epygi in the router - ie DMZ 192.168.0.3. This will ensure that all packets are sent and received to the Epygi without a hitch.

    I know that your stats seem like everything is ok in the Epygi... but it smells like an rtp stream packet problem...

    DMZ the Epygi and retest .. if it works then .. look up my post on "Ports to Open" it might be you have missed one.

    Regards

    Kevin

  4. #4
    Quadro Architect
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Around myself
    Posts
    2,075

    Default

    Cameron, as you can see in your log:

    15:21:23 Try to send SIP message # (12/12/2008 05:21:23:134 GMT) # TCP # 949 bytes # buff size 0 # from: 192.168.0.3:5060 # to: 202.169.178.10:5060 ,

    your SIP connection is done using TCP (instead of the more common UDP). Did you configure that intentionally?

  5. #5

    Default

    Contact: "Kim 12" <sip:09448957@255.255.255.255:5060;transport=TCP >

    Extension 12 = tcp to the voip itsp account.. did you set your voip extension as tcp instead of udp > that might be it perhaps?


    Regards

    Kevin

  6. #6

    Default Ext set to tcp not udp

    Thanks for the heads up on the Voip trunk setting as TCP instead of UDP. Works now 95% of the time.
    Re ...ext 12 = TCP rather than UDP ?
    No I didnt set it to that [well i dont remember] How do I change that back to UDP

    Cheers
    Cameron

  7. #7
    Quadro Architect
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Around myself
    Posts
    2,075

    Default

    I am not sure where did you configure that
    Typically you select the transport protocol (UDP/TCP) for outgoing calls in the Call Routing table. You should look there first..

    Best regards,
    David

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem configuring VOIP Carrier on a Quadro 4xi
    By swenz in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 8
    Last Post: 07-25-2008, 10:44 AM
  2. Cant connect Internet Voip provider
    By swenz in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 6
    Last Post: 06-25-2008, 02:05 PM
  3. Problem with a new carrier
    By wenscom in forum Announcements
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2008, 01:38 AM
  4. Voip Carrier Wizard
    By mjnorris in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-04-2008, 05:22 AM
  5. Registering problems to the VoIP Carrier
    By cella in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 2
    Last Post: 04-27-2007, 03:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •